Hlavní obsah

Moravské divadlo bude svážet diváky na představení po kraji autobusem

Foto: Jan Mihaliček

Ilustrační snímek.

Reklama

Pilotní projekt má název Mobilita za kulturou a dotací ho podpořil Olomoucký kraj. Divadlo tak pro skupiny zájemců vypraví autobusy, které je dopraví na představení a po jeho skončení zase zpátky do bydliště.

Článek

Podmínkou pro svoz zdarma je odběr minimálně 30 kusů vstupenek, maximálně je pak možné objednat 50 vstupenek. Nástupní místo cesty se musí nacházet v Olomouckém kraji a vybrané představení musí být z produkce Moravského divadla. Po skončení představení je zajištěna doprava zpět k nástupnímu místu.

„Chceme, aby si naše představení mohli vychutnat diváci z dalších měst v našem kraji. Víme, jaký problém představuje večerní doprava po skončení představení, kdy potřebné spoje nenavazují. Navíc, když si taková skupina diváků objedná dopravu po vlastní ose, je to finančně nevýhodné. Rozhodli jsme se tedy ve spolupráci s Olomouckým krajem zajistit diváckým skupinám dopravu zdarma,“ uvedl ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Podle zástupců kraje jde o pomoc divákům i divadlu samotnému. „Víme, že kulturní instituce v kraji bojují o finanční prostředky. Letošní podpora Moravského divadla je ze strany kraje rekordní. Usilujeme o to, aby se výrazně posílila celokrajská funkce olomouckého divadla, a zajištění dopravy pro diváky ze vzdálenějších míst je krokem, který může otevřít divadlo publiku z dalších měst v našem kraji,“ uvedl náměstek pro kulturu a památkovou péči Jan Žůrek.

Vedení divadla v těchto dnech začalo oslovovat vybrané obecní úřady v Olomouckém kraji a rovněž domovy a kluby seniorů, které dlouhodobě pořádají zájezdy do divadla.

Reklama

Doporučované