Hlavní obsah

Moravské divadlo Olomouc zahájí v sobotu svůj měsíční open-air festival

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Téměř 30 představení, baletní a hudební tvůrčí dílny i možnost setkání s herci a tvůrci inscenací nabídne od soboty na svém festivalu Moravské divadlo v Olomouci. Konat se bude pod širým nebem v areálu Samba na Výstavišti Flora.

Článek

Během měsíční přehlídky se divákům po dlouhé pauze představí zástupci baletu, činohry, operety, k vidění bude i muzikál, pohádková představení a koncerty. Přehlídka s názvem Moravské divadlo na Floře potrvá do 30. června.

„Divadelní scéna vznikne v části výstaviště s názvem Samba v blízkosti palmového skleníku a celý měsíc tu budou k vidění populární tituly z produkce Moravského divadla, jako jsou Sluha dvou pánů, Splašené nůžky, Noc na Karlštejně, Když se zhasne, Mamzelle Nitouche, Starci na chmelu či Postřižiny,“ uvedl mluvčí divadla David Kresta.

Festival zahájí v sobotu uzavřený koncert s názvem Terapie hudbou. Umělci Moravského divadla Olomouc jím navážou na podzimní on-line Koncert plný energie a vzdají hold a díky zdravotníkům Olomouckého kraje. Zpěváky doprovodí kapela pod vedením Filipa Tailora.

Na Výstavišti Flora představí následně divadlo poprvé novinky ze svého repertoáru, které se dosud premiéry nedočkaly. Jde o baletní gala Talentománie s hosty Nikolou Márovou a Michalem Štípou, komedii Revizor v režii herečky Jany Paulové a operetu Podskalák s písněmi Karla Hašlera. V nabitém programu najdou zájemci i dvě představení pro děti, muzikálovou show v podání studentů JAMU nebo večer ve stylu stand-up comedy.

Součástí přehlídky je i pestrý doprovodný program. „Chceme divákům pořádně vynahradit dlouhotrvající kulturní půst, současně jim chceme umožnit nahlédnout do zákulisí divadla a přípravy inscenací. Náš doprovodný program nabídne dramaturgické úvody před začátky představení i besedy s herci po jejich skončení, dále baletní, hudební či stepařský workshop, pro děti je pak na každý víkend připraveno Dopoledne s divadlem,“ uvedl ředitel divadla David Gerneš.

Vstupenky na jednotlivá představení lze zakoupit v pokladně nebo na webu Moravského divadla, díky rozvolnění protiepidemických opatření je nyní v prodeji 300 vstupenek na jedno představení. Vstup do areálu bude možný pouze s dokladem o negativním antigenním testu, dokladem o očkování proti onemocnění covid-19 či dokladem o prodělané nákaze COVID-19 v posledních 90 dnech. Pro držitele vstupenek bude zajištěno antigenní testování v místě konání akce.

Reklama

Doporučované