Hlavní obsah

Moravské divadlo se kolemjdoucím připomíná speciálním divadelním orlojem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Vstupní dveře do historické budovy Moravského divadla se až do konce května každý pátek proměňují ve speciální divadelní orloj. Netradiční představování členů souborů má lidem připomenout, že divadlo stále žije.

Článek

V pátek se v otevřených dveřích kolemjdoucím představil žesťový kvintet a po nich sólista opery a operety Moravského divadla Jakub Rousek. Náměstím v jeho podání zněla píseň z operety Země úsměvů. Divadlo se s návštěvníky oficiálně sejde až na konci května na venkovním festivalu na Výstavišti Flora.

„Chceme Olomoučanům připomenout, že navzdory uzavřenému divadlu a zrušeným představením jsme pořád tady, pořád tvoříme a chystáme nové inscenace. Současně dáváme najevo, že už chceme co nejdříve hrát před publikem, protože divadlo bez diváků nemůže existovat. A v neposlední řadě chceme takto zpříjemnit čas lidem, kteří se zrovna procházejí po Horním náměstí,“ uvedl ředitel David Gerneš.

Divadelní orloj „rozhýbali“ jako první členové souboru činohry, po dnešním vystoupení sólisty opery a operety Jakuba Rouska a žesťového kvintetu se mohou diváci těšit ještě na členy souboru baletu, kteří se představí příští pátek. Od konce května se poté již chystá Moravské divadlo sejít s diváky naživo, při otevření venkovní scény na Výstavišti Flora. Členové souboru činohry, baletu a opery a operety na ní představí divákům dosavadní inscenace i premiéry, které se dosud nedočkaly svého uvedení. Projekt Moravské divadlo na Floře odstartuje 29. května, před začátkem léta čeká herce také další část Kočování po Olomouckém kraji.

Do venkovních prostor se stěhuje od června i olomoucké Divadlo Tramtarie, které rovněž čeká na své diváky od nuceného uzavření již od poloviny října. Na Korunní pevnůstce chystá venkovní festival s názvem Červen NAŽIVO - divákům nabídne dvě premiéry, 15 večerních představení, šest koncertů a pět pohádek s doprovodným programem, řekla ČTK ředitelka divadla Petra Němečková.

Reklama

Doporučované