Hlavní obsah

Moravskoslezská policie se o prázdninách zaměří na dodržování rychlosti

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Moravskoslezská policie se o prázdninách zaměří na úseky silnic, kde řidiči často překračují maximální povolenou rychlost. Policisté i s pomocí poznatků veřejnosti vytipovali několik desítek takových míst.

Článek

„Postupně tam bude organizovat dopravní akce. Dnes se konala první. Radary měřily rychlost v Místecké ulici v Ostravě u sjezdu na Hrabovou,“ řekl ředitel moravskoslezské dopravní policie Petr Štencel.

„Od občanů, ale i dalších řidičů, jsme získali řadu podnětů, že se právě v tomto úseku často porušuje rychlost. Potvrdily to i předchozí dopravní akce. Při nich jsme v úseku, kde je povolena maximální rychlost 80 kilometrů v hodině, zaregistrovali 167 přestupků. Nejrychleji jel automobil rychlostí 163 kilometrů v hodině. O víc jak 60 kilometrů v hodině překročil řidič rychlost,“ uvedl Štencel.

Vysoká rychlost je stále jedou z nejčastějších příčin dopravních nehod. Policisté i proto vytipovali další podobná místa. Na všechny se chtějí o prázdninách postupně zaměřit a i tam uspořádat dopravní akci zaměřenou právě na dodržování maximální povolené rychlosti.

V měřeném úseku Místecké ulice řidiči překračovali rychlost i dnes. „Během první hodiny akce jsme zaznamenali 40 přestupků. Nejvyšší rychlost jsme u automobilů naměřili 137 kilometrů v hodině, o sedm kilometrů pomaleji jel nejrychlejší motocykl,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková. V úseku se jen letos stalo už 30 nehod, některé si vyžádaly těžká zranění.

Štencel dodal, že k překračování rychlosti řidiče v tomto úseku svádí fakt, že silnice má čtyři pruhy. „Lidé spěchají. V současné době po covidu si ještě stále myslí, že policisté ještě na silnicích nejsou, a svádí je to k rychlejší jízdě,“ uvedl. Dodal, že v době výraznějších protiepidemických opatření se doprava v regionu výrazně utlumila. „Momentálně se opět začíná zvyšovat a dostávat se pomalu na úroveň před epidemií,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Doporučované