Hlavní obsah

Mošnovská průmyslová zóna se má rozšířit o nové továrny i kanceláře

Foto: Moravskoslezský kraj

Vizualizace ukazuje, jak by měla rozšířená mošnovská zóna vypadat.

Reklama

Na současnou průmyslovou zónu Mošnov na severovýchodě navazuje území s velkým potenciálem. Mohly by zde vyrůst desítky nových výrobních hal, kanceláří a dalších objektů.

Článek

„Náš kraj prochází velmi důležitou transformací. Je třeba k nám nalákat další nové investory, kteří nám pomohou posílit místní ekonomiku a změnu image regionu, ale také vytvořit nová zajímavá pracovní místa,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. „Proto jsem rád, že jsme se společně se zastupiteli kraje shodli na potřebě průmyslovou a logistickou zónu rozšířit.“

Foto: Moravskoslezský kraj

Vize rozšířené zóny.

Studie rozšířeného území Mošnov slouží jako podklad Moravskoslezskému kraji a Ostravě, které už jsou nebo budou vlastníky rozvojových nemovitostí na tomto území. Studie pojmenovává možnosti využití území a také řeší technickou infrastrukturu a napojení území na nadřazenou silniční a železniční síť. Zabývá se také zajištěním pěší, cyklistické a veřejné dopravy.

„Díky studii máme přehled o plochách vhodných pro výstavbu logistických, výrobních nebo vědecko-výzkumných objektů,“ dodal náměstek hejtmana Jaroslav Kania. „Máme také odhady investic nutných pro vybudování potřebné infrastruktury. Nová část průmyslové zóny bude napojena na Letiště Leoše Janáčka Ostrava a Terminál kombinované dopravy Mošnov, díky čemuž může vzniknout výjimečný areál nabízející komplexní služby jako Mezinárodní logistické centrum Mošnov.“

Průmyslová zóna leží zhruba 25 kilometrů jižně od centra Ostravy a je napojena na silniční, železniční i leteckou dopravu. Zóna bezprostředně navazuje na Letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Reklama

Doporučované