Hlavní obsah

Most dává seniorům respirátory, zajistí hlídání dětí zdravotníků

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Most vydává seniorům nad 65 let respirátory zdarma. Vyzvednout je může i blízký člověk nebo rodinný příslušník. Hlídání dětí pracovníků vybraných profesí zajistí město v jedné mateřské a jedné základní škole.

Článek

Hřiště jsou ode dneška uzavřena. ČTK o tom informovala mluvčí magistrátu Klára Vydrová. Výdej respirátorů pod ochozem magistrátu vedle obřadní síně začne dnes ve 12:00. V následujících dnech si lidé mohou přijít pro pět respirátorů třídy FFP2 od 08:00 do 12:00. „Jedná se zhruba o 11 000 lidí. Výdej bude až do vyčerpání zásob s tím, že zásob je dostatek pro všechny v evidenci,“ řekla Vydrová. S sebou musí mít lidé občanský průkaz a blízká osoba konkrétní jméno a datum narození seniora.

Ode dneška zajišťuje město hlídání dětí pracovníkům integrovaného záchranného systému a dalším vybraným profesím v jedné mateřské a jedné základní škole. „Prosíme všechny rodiče, kteří mají zájem umístit své dítě do náhradní školky či školy, aby během dneška kontaktovali školku či školu e-mailem,“ uvedlo město na svém webu. Zájem o hlídání dětí je podle Vydrové velký. Jen během neděle rodiče přihlásili 36 dětí do mateřské školy a zhruba třicítku do základní školy.

Uzavřena jsou ode dneška dětská hřiště a sportoviště v parku Šibeník, rekreačních areálech na Matyldě a Benediktu či dětské hřiště u jezera Most. Jinak zůstávají areály otevřeny pro procházky či sport. Nadále zůstávají uzavřena všechna sportoviště u základních škol.

Provoz úředních hodin je zachován, nutné je ale předem se telefonicky objednat. Nadále zůstává otevřeno výdejní okénko v městské knihovně.

Reklama

Doporučované