Hlavní obsah

Most nad rozvodněnou řekou se zřítil do vody. I s automobily na něm

V Číně se zhroutil most, dva lidé se pohřešují.Video: Adam Ryšánek, Reuters

 

Reklama

Dva lidé jsou stále nezvěstní poté, co se v jihozápadní Číně zhroutil úsek mostu, na kterém se v tom okamžiku nacházela dvě auta.

Článek

Střední část mostu C'-ťin, hlavního ve městě Che-jüan v oblasti Kuang-tung, se podle médií zřítila ve 2:12 místního času v pátek.

Pohřešuje se řidič SUV a pasažér taxíku – obě auta se nacházela na zříceném úseku mostu. Řidiče taxíku se podařilo zachránit zhruba po osmi minutách od pádu mostu.

Místní deník The Paper uvádí, že se do auta 44letého taxikáře začala valit voda, jakmile se most zhroutil, protože se při nárazu na hladinu řeky pod ním rozbilo jedno z oken jeho taxíku. Muž si sám rozepnul bezpečnostní pás a snažil se vytáhnout i pasažéra. Když se mu to nepodařilo, vylezl ven sám.

Státní média uvedla, že vyšetřování příčiny kolapsu mostu pokračuje. Je možné, že ke zřícení střední části mostu došlo kvůli mimořádně silnému toku řeky, kterou rozvodnil intenzivní déšť posledních dnů. V provincii Kuang-tung poslední týden vytrvale prší a právě oblast města Che-jüan patří k nejhůře postiženým povodněmi.

Na místo nehody bylo vysláno jedenáct pátracích a záchranných člunů, které stále hledají pohřešované muže. Je ale pravděpodobné, že jejich těla odnesl silný proud řeky.

Reklama

Doporučované