Hlavní obsah

Most připravuje demolici bývalé školy na Liščím Vrchu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Prázdné pavilony chátraly řadu let, město se je neúspěšně pokoušelo prodat. Na jejich místě vznikne parkoviště.

Článek

Demolice se týká všech pavilonů školy, celkem jde o čtyři na sebe navazující objekty, pavilon 2. stupně, centrální šatny, pavilon pracovní a výtvarné výchovy a tělocvičnu. Bourací práce půjdou do hloubky jednoho metru pod úroveň terénu. Stavební jáma bude poté zasypána a povrch následně opatřen ornicí a zatravněn. Vítězem veřejné zakázky se stala firma Speciální stavby Most s nabídkovou cenou zhruba sedm milionů korun včetně DPH. Práce mají začít 15. června a trvat šestnáct týdnů.

Na místě školy chce radnice nechat postavit parkovací plochu. „Míst pro parkování je v lokalitě nedostatek, auta stávají na chodnících, v křižovatkách, na sídliště kvůli tomu vyjíždějí strážníci,“ řekla mluvčí radnice Klára Vydrová. Konkrétní podoba parkoviště zatím není zveřejněna.

Provoz ve školním komplexu na kraji panelákového sídliště skončil v roce 2005 jako důsledek takzvané optimalizace sítě základních škol, kterým ubývali žáci. Pro vyklizený prostor se nenašel nájemce a jeho okolí se postupně začalo plnit odpadem. Radnice začala uvažovat o demolici v roce 2019, odhadovaná cena za ni byla tehdy 34 milionů korun, proto se bourání odložilo a uvažovalo se i o jiném využití. Nakonec vypsalo město na demolici soutěž.

Reklama

Doporučované