Hlavní obsah

Mostečané budou moci využít venkovní ledové plochy v centru města

Ilustrační foto.

Reklama

Mostečanům bude znovu k dispozici umělé kluziště. Provoz zahájí 11. listopadu a otevřeno bude do konce ledna. Letošní novinkou je online kamera, díky níž lidé uvidí obsazenost plochy.

Článek

Slavnostní otevření na svatého Martina bude spojeno s exhibicí krasobruslařského sportovního oddílu. „Počítáme s tím, že tam bude po celou dobu provozu hudba a kluziště bude nasvícené. Prostřednictvím sociálních sítí budou moci nově lidé sledovat aktuální provoz,“ uvedl primátor města Jan Paparega.

V loňském roce město kluziště nepostavilo s ohledem na protiepidemická opatření. „Je mezi občany velmi oblíbeno, proto věříme, že jeho provozu v letošním roce nic nezabrání,“ uvedl primátor. Náklady na jeho provoz po započtení tržeb ze vstupného na ledovou plochu činí zhruba 700 000 korun. Do této částky jsou zahrnuty náklady na smontování a demontování plochy.

Město pořídilo mobilní kluziště v roce 2017. Cílem bylo zatraktivnit centrum a přilákat do něj více lidí přes zimu. V jeho sousedství se každoročně konají vánoční trhy. S těmi město počítá i v letošním roce, a to od 26. listopadu do 31. prosince. Provozovatelem kluziště je Sportovní hala Most.

Reklama

Související témata:

Doporučované