Hlavní obsah

Mosty v Praze? Lidé se nemusí bát. Když železný most nenatřete, tak koroduje a může spadnout, říká primátor

Rozhovor s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Myslím si, že zde není důvod bát se pohybovat po pražských mostech. Vnímáme ten problém s údržbou a opravami mostů a velmi intenzivně pracujeme na jeho řešení,“ říká primátor Prahy Zdeněk Hřib (Česká pirátská strana) v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Článek

Hlávkův most se podle slov primátora opraví. Budoucnost železničního mostu pod Vyšehradem, který patří SŽDC, se prý bude odvíjet od rozhodnutí Ministerstva kultury.

„O majetek je nutné se starat, když železný most nenatřete, tak koroduje. Je tady potom riziko, že most spadne. Praha se má o svůj majetek starat. Ty mosty jsou velice náchylné a je nutné jim věnovat zvláštní pozornost,“ říká primátor Hřib v rozhovoru s Filipem Horkým.

„Na Hlávkově mostě probíhají přípravné práce, které jsou nezbytné k tomu, abychom mohli realizovat opravy, jež jsou nutné. Předpokládám, že to bude v nejbližším možném termínu. Věnujeme se té situaci od počátku, kdy jsme nastoupili do funkce. Ta vůle tady jednoznačně je,“ dodává.

Změny v pražských městských firmách

Nové vedení Prahy začalo s personálními změnami v dozorčích radách městských firem. Jak předem informoval Seznam, radní v úterý ráno odvolali všechny členy dozorčích rad Technické správy komunikací a Výstaviště Praha. Zároveň zvolili do orgánů firem nové zástupce. Změny se mohou týkat i dalších firem.

„Nevšiml jsem si, že bychom dělali čistky. Vyměňujeme politické trafikanty. Předevčírem jsme odstartovali veřejná výběrová řízení, která probíhají, a dočasně dosazení členové rad mohou být v budoucnu nahrazeni,“ odmítá primátor Hřib slova svých kritiků. Na několikrát položenou otázku, zda bude odvolán šéf dopravního podniku v Praze, ale Hřib neodpověděl.

Nová vládní čtvrť v Letňanech?

Podle informací Hospodářských novin premiér Babiš oživil plán na stavbu vládní čtvrti na okraji Prahy v Letňanech.

„Já jsem svůj názor na monotematické čtvrti v Praze několikrát vysvětloval. Stejný názor na to mají i odborníci. Není vhodné budovat monotematické čtvrti. Potřebujeme Prahu multicentrickou. Potřebujeme město krátkých vzdáleností,“ uzavírá Hřib s tím, že premiér Babiš zatím nepředstavil nic konkrétního.

Bude odvolán šéf dopravního podniku v Praze? Dělají Piráti skutečně transparentní politiku, když primátor několikrát neodpověděl? Zanedbala Praha kontrolu mostů a investice do infrastruktury? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Sledujte Večerní zprávy každý den v 19:15 na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované