Hlavní obsah

Mrakodrapem v čínském městě Čchang-čchun otřásla série explozí. Na místě je nejméně jeden mrtvý

Čínským městem Čchang-čchun otřásla série explozí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejméně jednoho mrtvého a blíže neupřesněný počet zraněných si v pátek vyžádala série explozí, jež otřásly mrakodrapem ve městě Čchang-čchun na severovýchodě Číny. Úřady incident podle agentury AFP vyšetřují jako trestný čin.

Článek

První z výbuchů se ozval z vozidla zaparkovaného v suterénu výškové budovy patřící firmě Dalian Wanda Group, asi o tři minuty později nastala další exploze v 30. poschodí.

Výbuchy se podařilo natočit několika kolemjdoucím, kteří videa zveřejnili na sociálních sítích. Jejich pravost se podle AFP zatím nepodařilo ověřit. Svědci však tvrdí, že na místě slyšeli až dvě desítky výbuchů.

V dolních patrech budovy se podle různých zdrojů nachází mimo jiné nákupní středisko a restaurace, výše pak byty a kanceláře.

Konglomerát Dalian Wanda Group vlastní realitní magnát Wang Ťien-lin, který byl loni podle časopisu Forbes čtvrtým nejbohatším člověkem v Číně s odhadovaným jměním 22,9 miliardy dolarů.

Lidé z domů v okolí budovy, která je označovaná jako Wanda Plaza Apartment či Wanda Shopping Plaza a nachází se v rušném centru města, byli evakuováni.

Čchang-čchun je metropolí provincie Ťi-lin a se 7,4 miliony obyvatel patří k největším městům v severní Číně.

Reklama

Související témata:

Doporučované