Hlavní obsah

MŠ Kamenná prošla celkovou rekonstrukcí, počet míst se zdvojnásobil

Foto: Mateřská škola DUHA

Ilustrační snímek.

Reklama

Mateřská škola Kamenná v Brně v úterý otevřela po rekonstrukci za 35 milionů korun, díky které se počet míst zvýšil z původních 36 na 66. Rekonstrukce trvala dva roky.

Článek

Děti z Mateřské školy Kamenná měly dnes výjimečný den. A to nejen protože bylo 1. září, ony šly poprvé do školky, která se rekonstruovala dva roky a byla tak vlastně zcela nová. Při rekonstrukci se zachovaly pouze obvodové zdi a dříve zrekonstruovaná střecha. Dříve měla školka narušenou statiku, byla vlhká a měla nevyhovující dispozice.

„Třídy byly malé a tmavé s orientací do ulice, bylo nedostatečné zázemí. Přístavbou do zahrady vznikla nová třída i se střechou, která slouží jako velká terasa pro děti, a kompletní změnou dispozic se nově všechny třídy mateřské školy otevírají do slunné části vnitrobloku se zahradou,“ uvedla mluvčí radnice Brno-střed Kateřina Dobešová.

Kapacita se zvýšila z 36 na 66 dětí. Investice do školky na Kamenné je jednou z největších investic do školských zařízení Brna-středu za posledních deset let. „Stáli jsme před rozhodnutím, zda školku zrušit, nebo se pustit do nejisté rekonstrukce velmi starého domu s narušenou statikou. Investovali jsme 35 milionů korun a rozhodli jsme se správně i s ohledem na dlouholetou tradici, vždyť školka je v této budově prokazatelně provozována od roku 1950,“ uvedla místostarostka Brna-středu Michaela Dumbrovská (KDU-ČSL).

Rekonstrukce trvala dva roky a součástí byla i výměna nábytku, doplnění hraček a také nové koupelny a toalety. Nová je i kuchyň a zázemí pro personál. Školka má dřevěnou terasu, na niž navazuje zahrada.

Brno zřizuje na 140 školek, do kterých chodí asi 11.500 dětí, a kolem 70 základních škol, které navštěvuje přes 32.000 žáků. Na investice do škol město letos dalo přes 200 milionů korun. „Město letos investovalo do škol přes 200 milionů korun,“ řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Podle něj peníze využijí městské části, které školy a školky zřizují.

Reklama

Související témata:

Doporučované