Hlavní obsah

Mueller chce rozšířit vyšetřování Kushnera a prověřit jeho styky s investory

Robert Mueller chce rozšířit vyšetřování Jareda Kushnera.Video: Lukáš Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller chce rozšířit vyšetřování Jareda Kushnera i mimo záležitosti týkající se údajného ruského vlivu na prezidentské volby.

Článek

Jared Kushner, zeť amerického prezidenta Donalda Trumpa, čelí dalšímu podezření. Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller chce rozšířit své vyšetřování na Kushnerovy údajné snahy získat investory pro své soukromé projekty v průběhu předvolební kampaně. O novém podezření informovala CNN.

Doposud se vyšetřování zaměřovalo na Kushnerovy kontakty s Rusy a údajné ruské snahy o ovlivnění voleb prezidenta USA v roce 2016. Nyní mají být podle CNN prošetřeny rovněž Kushnerovy pokusy navázat během předvolební kampaně kontakty s investory z 15 zemí.

Konkrétně mělo jít o projekty v oblasti nemovitostí. Sejít se měl například s vedením čínské pojišťovny Anbang, a to hned týden poté, co byl Trump zvolen prezidentem.

Muellerovo vyšetřování údajného ruského vměšování do prezidentských voleb se opírá o obvinění amerických tajných služeb vůči Rusku, že se mimo jiné hackerskými útoky snažilo ovlivnit výsledek prezidentských voleb a pomoci Trumpovi.

Vyšetřování má odhalit, zda případně existovala nezákonná ujednání mezi Trumpovým okolím, volebním týmem a Moskvou.

Reklama

Doporučované