Hlavní obsah

Můj kůň skáče srdcem. Anna Kellnerová představila tým, parkurová show v Praze se blíží

Podívejte se, co řekli čeští jezdci před startem parkurové show v Praze.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přesně za dva měsíce bude Praha hostit parkurovou show, jakou světové jezdectví ještě nezažilo. V závodě s rekordní dotací 12 milionů eur se v kulisách O2 areny představí i dcera nejbohatšího Čecha Anna Kellnerová. O historický úspěch se pokusí zabojovat s týmem plným špičkových jezdců, ti se dnes v Praze představili na tiskové konferenci.

Článek

Splněný sen. Vrcholná sportovní show. Závody, jaké historie jezdectví nepamatuje.

Na první pohled silná slova se těsně před Vánoci promění v realitu. Přesně za dva měsíce v libeňské O2 areně vyvrcholí jezdecká sezona, Praha v tu chvíli bude hlavním městem světového parkuru. Na startu Global Champions Prague Playoffs se představí nejlepší světoví jezdci v týmové bitvě o celkové dotace ve výši 12 milionů eur.

„Je to něco naprosto neuvěřitelného. To, že se takový závod dostal do Čech, do Prahy, je něco, co nikdo nečekal. Pro mě osobně je to splněný sen, o kterém jsem ani netušila, že někdy můžu mít. Mít možnost na takové úrovni závodit před českými závodníky je sen každé holky i každého jezdce. Bude to neuvěřitelný zážitek,“ říká Anna Kellnerová.

Jednadvacetiletá Češka je benjamínkem českého týmu Prague Lions, který si místo mezi šestnácti nejlepšími týmy pro vrcholný závod celosezonní série Global Champions Tour zajistil díky výborným výsledkům v sezoně s předstihem. Spolu s Kellnerovou se na startu objeví i nejlepší český jezdec Aleš Opatrný. Oba v českých barvách pak doplní hvězdy světového parkuru: Belgičan Niels Bruynseels, Nizozemec Gerco Schröder a Švéd Peder Fredricson.

Do nominace pro finálový závod sezony konaný od 13. do 16. prosince se dostanou pouze čtyři z nich. Závodit budou moci v každém kole tři jezdci.

Pro Prague Lions bude klíčový už první den play-off, kdy je na programu čtvrtfinále. „Je to jak v hokeji. Základem bylo postoupit do play-off, teď musíme mít dobrý den, koně musejí být v dobré formě,“ komentoval vyřazovací formát s přirovnáním k hokejovému šampionátu Opatrný.

„Vyřazovací formát je dost napínavý. Pro nás je čtvrteční soutěž úplně nejzásadnější. Když se nám tam nezadaří a nepůjdeme do toho, jako by to bylo finále, tak končíme ve čtvrtek, což bychom nechtěli. Jsme tým, který spolu skvěle komunikuje. Máme dobré vztahy, můžeme si vzájemně radit. Ne každý tým takhle funguje. Věřím, že podpora a důvěra, kterou jsme vybudovali, bude součástí toho, proč budeme schopní se kvalifikovat,“ dodala Kellnerová, jež by ráda startovala se svým valachem Silverstonem G.

„Je hodně citlivý, je hrozně hodný, skáče srdcem. Když jdeme do parkuru, snaží se udělat vše proto, aby zaskákal dobře a udělal výsledek. Mít vztah s koněm, který pro vás chce udělat všechno, je krásné. Jsem za to moc vděčná,“ říká Kellnerová. Aleš Opatrný by měl závodit se třináctiletým Fakirem.

Více o parkuru, sérii Global Champions Tour nebo svých snech prozradila Anna Kellnerová v následujícím rozhovoru pro Seznam:

Exkluzivní rozhovor s Annou Kellnerovou.Video: Adam Sušovský

Program Global Champions Prague Playoffs 2018 bude rozdělen do pěti bloků ve čtyřech dnech, vstupenky na každý z nich jsou stále v prodeji.

Po čtvrtečním čtvrtfinále a pátečním semifinále týmového Super Cupu bude v sobotu dopolední i odpolední program. Dopoledne se pojede parkur nižší kategorie, v sobotu odpoledne vyvrcholí individuální Super Grand Prix s dotací 1,26 milionu eur, kde nastoupí šestnáct nejlepších jezdců seriálu Global Champions League.  Mezi nimi bude i zástupce Prague Lions Peder Fredricson, stříbrný medailista z olympiády v Riu de Janeiru.

V neděli je pak na programu finále týmového Super Cupu, kterého se zúčastní šest nejlepších týmů.

Reklama

Doporučované