Hlavní obsah

Můj nejhorší zážitek byl, když jsme měli v letadle díru, říká cestovatel Jakub Kynčl

Jakub Kynčl povyprávěl o svých nejzajímavějších cestovatelských počinech.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jakub Kynčl je dlouholetým redaktorem portálu Novinky.cz. Právě díky své práci cestování zcela propadl. S každou další cestou posouvá vlastní cíle i možnosti. A nedávno se díky své pečlivé fotodokumentaci dostal do řady prestižních světových médií.

Článek

Cestování znal Jakub Kynčl už od mládí. Dříve však jeho cesty vypadaly jako u většiny z nás. Z letiště přímo do resortu, během pobytu jeden fakultativní výlet a pak zase zpět na letiště a domů. Dnes už takové výpravy ani nepovažuje za pravé cestování. „Třeba v Belize nebyl telefonní signál a byl jsem odkázaný sám na sebe. Tam jsem poprvé vyzkoušel, jaké to je, někam přijet a nemít nic zarezervovaného předem,“ prozradil Kynčl.

Jeho fotky z cest už několikrát obletěly celý svět. Dostal se i do míst, kam běžný člověk vstoupit nesmí: „Mojí srdcovkou jsou fotky z hrobek v Údolí králů. Tam se sice můžou dostat všichni, ale u vchodu se odevzdává fotoaparát. Já jsem dostal speciální povolení a povedlo se mi nafotit několik hrobek, které potom byly všude, protože jiné takové fotky vlastně neexistují.“ Ovšem zažil i krušné chvilky. Nejhorší prý bylo, když byl při cestě letadlem požádán, aby díru v podlaze přiklopil nohou.

Ve videu pod článkem se můžete seznámit s dalším cestovatelem. Filip Mayer procestoval během čtyř let kolem 65 zemí a nezastavily ho ani vážné zdravotní potíže.

Když mu lékaři zakázali létat, projel Filip Mayer Evropu s karavanem.Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Doporučované