Hlavní obsah

Multimediální show iMucha bude na EXPO v Dubaji

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Multimediální show na motivy díla i života malíře Alfonse Muchy se podruhé kvůli pandemii posouvá. Premiéru by měla mít namísto letošního května až 16. února 2022 v O2 Universum.

Článek

Na jaře příštího roku bude také součástí českého pavilonu na světové výstavě EXPO v Dubaji. ČTK o tom dnes za organizátory představení iMucha informovala Pavlína Stránská.

Vstupenky zůstávají v platnosti pro nové datum a není pro to třeba nic dělat. Diváci, kterým nové datum nevyhovuje, mohou požádat o vrácení vstupného do 30. září 2021 dle pokynů na stránkách prodejní sítě Ticketmaster.

Projekt iMUCHA označují jeho autoři jako příběh o souboji tvořivosti a destrukce, který se odehrává na pozadí života a díla světoznámého malíře, grafika, designéra a vizionáře stylu secese Alfonse Muchy. Životní cestu slavného výtvarníka diváci poznají pohledem mladého kreslíře komiksů a za doprovodu hudby, současného tance, akrobacie a scénografie.

Show je jednou ze tří částí projektu iMucha, který kromě ní nabízí také výstavu plakátů Alfonse Muchy a multimediální výstavu, kde pomocí digitalizace lidé mohou mimo jiné vidět velmi zblízka části jeho slavné Slovanské epopeje. Za projektem stojí trojice producentů – Richard Fuxa, Michal Dvořák a Igor Rattaj.

Fuxa vlastní sbírku Muchových plakátů, kterou shromáždil bývalý tenista Ivan Lendl a před několika lety ji s úspěchem vystavil v Praze. Výstava se konala v Obecním domě, jejím producentem ale byla jedna z největších tuzemských reklamních společností BigMedia, s níž je Fuxa spojen. Igor Rattaj je jeden ze zástupců J&T Finance Group, známý je díky investicím do horských středisek, je majitelem jedné z největších evropských fotobank Profimedia. Michal Dvořák je muzikant a producent.

Reklama

Doporučované