Hlavní obsah

Musk poráží nestora všech investorů 3:1

Foto: Shutterstock/Hadrian, Shutterstock.com

Musk v poslední době těží z růstu ceny akcií automobilky Tesla. Ilustrační foto

Reklama

Růst akcií automobilky Tesla udělal zakladatele firmy Elona Muska ještě bohatším. Aktuálně se jeho jmění pohybuje na trojnásobku toho, čím disponuje jeden z nejzkušenějších investorů Warren Buffett.

Článek

Hodnota majetku nejbohatšího člověka světa Elona Muska dál roste, dosáhla už trojnásobku hodnoty majetku legendárního amerického investora Warrena Buffetta. Informuje o tom agentura Bloomberg. Musk v poslední době těží z růstu ceny akcií automobilky Tesla, v jejímž čele stojí. V pondělí se hodnota Muskova majetku zvýšila o 24 miliard dolarů na 335,1 miliardy dolarů (zhruba 7,4 bilionu Kč), a to díky tomu, že akcie Tesly zpevnily o 8,5 procenta.

Padesátiletý Musk si tak upevnil vedoucí pozici v žebříčku nejbohatších lidí světa. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je Musk nejbohatším člověkem novodobých dějin. Kovanda rovněž uvedl, že Musk je více než stokrát bohatší než český premiér Andrej Babiš a mohl by si koupit vše, co se v Česku letos vyprodukuje.

Věštec z Omahy na 10. místě

Na druhém místě v žebříčku nejbohatších lidí světa se nyní nachází zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos s majetkem 193 miliard dolarů. Buffettovi, který si díky svým úspěšným investicím vysloužil přezdívku Věštec z Omahy, patří desátá příčka. Hodnota jeho jmění podle agentury Bloomberg činí 104,1 miliardy dolarů.

Jedenadevadesátiletý Buffett je považován za jednoho z nejúspěšnějších investorů na světě. Jeho investiční skupina Berkshire Hathaway ovládá desítky dceřiných společností, které podnikají v různých odvětvích. Vlastní rovněž významné podíly v řadě známých firem, například v největším světovém výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola.

K růstu rozdílu mezi Buffettovým a Muskovým majetkem podle agentury Bloomberg přispívá i to, že Buffett štědře přispívá na charitativní účely. V červnu Buffett uvedl, že hodnota jeho darů za uplynulých 16 let dosáhla 41 miliard dolarů.

Reklama

Doporučované