Hlavní obsah

Muslimky nemají dostatek slunce, zakažme burky, hlásá Farageova strana

Strana nezávislosti Spojeného království slibuje voličům zákaz zakrývání obličejů nebo změnu barvy cestovního pasu.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Žádné zakrývání obličeje na veřejnosti nebo nulová daň na národní pokrm. I to jsou programové body Strany nezávislosti Spojeného království.

Článek

Muslimské ženy nemají dostatek slunce a vitaminu D. Tvrdí to britská Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP). V jejím programu stojí nedostatek slunečního svitu jako podnět k zákazu zakrývání obličeje na veřejných místech.

Zákaz burek a nikábů je jedním z bodů programu, se kterým strana vstupuje do červnových voleb. Mezi další body programu UKIPu patří přísnější kontroly vydávání licencí na alkohol či zrušení daní na britský národní pokrm známý jako fish and chips.

Státem regulované retuše?

UKIP se chce také zaměřit na fotografie žen v časopisech a v reklamách na internetu. Podle britské konzervativní strany jsou zde ženy vyobrazovány jako sexuální objekty a pro muže jsou zároveň na nedosažitelné úrovni fyzické dokonalosti.

Pokud by se po volbách strana dostala k vládě, podrobí reklamu průzkumu a v rámci reformy se bude snažit s fotkami těl zacházet důstojně. Ve svém programu uvádí, že chce v takových reklamách vidět „zdravá těla”.

Předčasné volby se ve Velké Británii uskuteční 8. června. Strana, kterou proslavil jeden ze zastánců brexitu Nigel Farage, do nich vstupuje s novým předsedou Paulem Nuttallem. Favoritem voleb je však Konzervativní strana dosavadní předsedkyně vlády Theresy Mayové.

Reklama

Doporučované