Hlavní obsah

Muž, který během chvíle naboural 29 aut, už dva roky neřídí, ale znovu musel k soudu

Bývalý policista Karel Kadlec.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý policista Petr Kadlec se u soudu pře s Českou kanceláří pojistitelů o vrácení téměř 400 tisíc korun.

Článek

Česká kancelář pojistitelů žene k soudu bývalého policejního podplukovníka Karla Kadlece.

Expolicista, který kdysi vyučoval i na policejní akademii, před několika lety způsobil sérii dopravních nehod pod vlivem alkoholu, při kterých v centru Prahy poškodil desítky aut.

Poprvé pod vlivem alkoholu havaroval v březnu 2015 na Náměstí bratří Synků. Neubrzdil svoje auto a poškodil vůz, který stál před ním. Dostal za to osmiměsíční podmínku a dvouletý zákaz řízení.

Nejvíc škody napáchal v dubnu 2016, když na pražských Vinohradech během krátké chvíle naboural celkem 29 aut. Projížděl ulicemi a podle mnoha svědků svým vozem úmyslně narážel do jiných vozů. Jak se později při vyšetřování ukázalo, byl pod vlivem alkoholu a léků. Soud mu pak původně uložený trest zvýšil na dvacetiměsíční podmínku, kterou doplnil čtyřletým zákazem řízení.

Česká kancelář pojistitelů tehdy škodu vyčíslila na více než jeden a půl milionu korun a peníze od Kadlece vymáhala. Nejdříve se s ním neformálně dohodla na měsíčních splátkách ve výši několika tisíc korun.

Nakonec byla uzavřena i písemná dohoda a Kadlec už přibližně osmdesát procent všech škod splatil.

Česká kancelář pojistitelů teď u Obvodního soudu pro Prahu 2 žádá, aby jí Kadlec zaplatil téměř 400 tisíc korun. Jde tedy o dosud nezaplacenou částku.

Kadlec tvrdí, že peníze má připravené. Získal je prodejem pozemků a peníze uložil do advokátní úschovy, odkud mají být vyplacené právě České kanceláři pojistitelů. Zbývá prý jen vyřešit některé námitky, které má k vyúčtování škod způsobených při nehodách. Kadlec rozporuje některé dílčí částky.

Že kancelář Kadlece za této situace žalovala, když je připravený s ní jednat a peníze zaplatit, tomu se podivil i soud.

Kadlecovi tak uložil, aby během dvou týdnů přesně písemně specifikoval své námitky. K nim se pak má Česká kancelář pojistitelů během dalších dvou týdnů vyjádřit. Obě strany poté dostanou prostor k možné dohodě.

Pokud k dohodě nedojde, soud bude v řešení sporu pokračovat na konci listopadu.

Reklama

Související témata:

Doporučované