Hlavní obsah

Statisícům seniorů pošleme dopis, říká Dzurilla

Foto: Seznam Zprávy

Povedl se registrační systém, nebo ne? Odpovídal Vladimír Dzurilla.

Reklama

aktualizováno •
Článek

Výpadek systému, opožděné zasílání potvrzovacích SMS i vyčerpání kapacit. Začátek registrace na očkování proti koronaviru se před dvěma týdny neobešel bez problémů. Jak ho hodnotí vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla?

„Pokyn k vytvoření registračního systému k očkování jsme dostali velmi těsně před Vánoci, 22. prosince. Do té doby jsme byli zabraní do antigenního testování,“ bránil prvotní chyby systému v podcastu Marie Bastlové Ptám se já vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.

„Neumím odhadnout, proč se nezačalo dřív. Čekali jsme, až vznikne nějaké zadání,“ dodal s tím, že nejdříve očekával, že bude na přípravu více času, ale pak podle jeho slov přišlo „šílené“ datum 15. ledna.

V podcastu zareagoval i na návrh Andreje Babiše, že by za přípravu systému měl dostat vyznamenání. Sám by si ho prý neudělil: „Mrzí mě, že tohle vyšlo ven v době, kdy jsme nejvíc řešili, aby systém fungoval. Víme, že před sebou máme hodně práce. Nechci se vůbec zaměřovat na to, zda mám dostat nějaké vyznamenání, nebo ne. A přišlo to velmi nevhod,“ dodal Dzurilla.

Zároveň popsal, že seniorům, kteří zatím nejsou registrovaní k očkování bude stát rozesílat dopisy s návodem, jak se k vakcíně dostat. „Je to asi 200 tisíc lidí. Ale nevíme, kolik z nich se chce očkovat a jen nebylo zatím schopno se zaregistrovat a kolik z nich chce vakcínu odmítnout,“ popisuje v rozhovoru.

Jak bude systém registrace na očkování vyhodnocovat anamnézy pacientů? A co vše k nim bude třeba doložit?

Pusťte si celý podcast v úvodu článku nebo v podcastových aplikacích.

Hostem Marie Bastlové byl vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.Video: Seznam Zprávy

Ptám se já

Podcast Marie Bastlové. Rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované