Hlavní obsah

Muž pobodal na milánském nádraží policistu a vojáky, potyčku nahrála kamera

Útok na milánském nádraží.

 

Reklama

Dvacetiletý Ismail Hosni sympatizoval na sociálních sítích s Islámským státem.

Článek

Muž, který ve čtvrtek večer napadl v Miláně policistu a dva vojáky, je podezřelý z mezinárodního terorismu. S odvoláním na prokuraturu o tom dnes informovala italská média. Úřady původně teroristický motiv činu vylučovaly.

Dvacetiletý Ismail Hosni napadl nožem tři příslušníky bezpečnostních složek na milánském hlavním nádraží poté, co ho vyzvali, aby jim ukázal své doklady totožnosti. Napadení muži utrpěli řezná zranění, žádného z nich ale neohrožují na životě. Útočníka se podařilo vojákům a policistovi na místě zadržet, posléze u něj našli ještě jeden nůž.

Původně italské úřady informovaly, že případ nebyl teroristickým útokem, na facebookové stránce registrované pod Hosniho jménem ale později nalezly příspěvky, v nichž schvaloval činy organizace Islámský stát (IS). Zda účet skutečně patří Hosnimu, prý ale zatím není jasné.

Podle italských médií je Hosni občanem Itálie i Tuniska, odkud pochází jeho otec. On sám se ale narodil v Miláně. V poslední době údajně žil ve svém automobilu a často se potloukal v okolí hlavního nádraží.

Reklama

Související témata:

Doporučované