Hlavní obsah

Muž podezřelý ze střelby v Pittsburghu se cítí být nevinen

Foto: Shutterstock.com

Robert Bowers podezřelý ze střelby v synagoze v Pittsburghu řekl u soudu, že se cítí být nevinen.

Reklama

Šestačtyřicetiletý Robert Bowers, který je podezřelý ze sobotní střelby v synagoze v americkém městě Pittsburghu, dnes u soudu řekl, že se cítí být nevinen. Bowers byl obviněn z celkem 44 trestných činů včetně vražd a násilí z nenávisti. Při střelbě zahynulo 11 lidí.

Článek

Bowers od sobotního masakru v Pittsburghu stanul před soudem již podruhé, podle agentury Reuters ale ani dnes příliš nehovořil. Řekl pouze, že vzneseným obviněním rozumí a že se cítí být ve všech 44 bodech nevinen. Podle agentury AP muži v případě usvědčení hrozí trest smrti.

Střelec volající „Všichni židé musí zemřít“ vpadl do synagogy v době začínající sobotní bohoslužby a zabil 11 věřících ve věku od 54 do 97 let. Dalších šest lidí, včetně čtyř policistů, zranil. Sám byl několikrát postřelen a následně zatčen.

Pohřby obětí masakru, který je označován za jeden z nejhorších projevů protižidovského násilí v amerických dějinách, se konají celý týden. Na dnes jsou naplánována poslední rozloučení s manželi Bernice a Sylvanem Simonovými a zubním lékařem Richardem Gottfriedem.

Reklama

Související témata:

Doporučované