Hlavní obsah

Muž převlečený za poslíčka střelil ženu loveckou kuší schovanou v krabici. Zřejmě šlo o nájemného zabijáka

Záběry z útoku policie zveřejnila až více než pět měsíců poté. Muž si nezakryl obličej, úřady proto doufají, že se jej podaří identifikovat.Video: Marek Martinovský, Youtube.com

 

Reklama

Čtyřiačtyřicetiletá oběť útoku z kanadského Ontaria netušila, že muž převlečený za doručovatele schovává v domnělé zásilce kuši. Z té muž vystřelil loveckou šipku, která ženě způsobila devastující vnitřní zranění. Podle policie je možné, že byl útočník nájemný zabiják.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá žena útok přežila, následky si však ponese do konce života.

Policisté zveřejnili kamerový záznam události. Pachatel si totiž nezakryl obličej, což by mohlo usnadnit jeho identifikaci. Vyšetřovatelé také doufají, že by ho mohla poznat i oběť útoku. Pachatel měl na sobě zřejmě paruku. Podle policejního seržanta Jima Kettlese šlo o předem plánovaný a cílený útok, píše deník New York Post.

Ze záznamu je vidět, jak pachatel v přestrojení za doručovatele nejprve se ženou krátce hovoří. Následně z krabice, v níž se ukrývala kuše, zřejmě vystřelil šipku a z místa utekl. Pachatel navíc podle policie pravděpodobně použil loveckou kuši se speciálním typem šipky, která se používá při lovu vysoké zvěře, např. jelenů či losů. Zranění způsobené takovou střelou je devastující.

„Zranění utrpěla většina jejích vnitřních orgánů. Zotavovat se bude do konce života… Její život už nikdy nebude stejný,“ cituje list The Independent Kettlese. „Je jasné, že útok měl ukončit život oběti. Podle toho, co pachatel oběti řekl, je zjevné, že oběť byla jasným cílem a že pachatel útočil na žádost někoho dalšího,“ dodává.

Nájemný zabiják na ženu vystřelil 7. listopadu, policisté ale záznam zveřejnili teprve nedávno. Zraněná žena si stále nese tělesné i psychické následky. Motiv činu zatím policie neupřesnila.

Reklama

Doporučované