Hlavní obsah

Muž si v Podkrkonoší vybudoval dokonalou pěstírnu marihuany. Prozradily ho prasklé vodovodní trubky

"Podezřelý si v pronajatém bytě na Trutnovsku vybudoval dokonalou "indoor" pěstírnu marihuany," uvedla mluvčí trutnovských policistů Šárka Pižlová.Video: Policie ČR

 

Reklama

Šestatřicetiletý muž pěstoval v Podkrkonoší v pronajatém bytě marihuanu. Podle policie šlo o dokonalou pěstírnu. Podívejte se na video.

Článek

Trutnovští kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili šestatřicetiletému muži podezření z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. "Podezřelý si v pronajatém bytě na Trutnovsku vybudoval dokonalou "indoor" pěstírnu marihuany," uvedla mluvčí trutnovských policistů Šárka Pižlová.

K vyzrazení pěstírny došlo náhodou. V bytě pěstitele prasklo vodovodní potrubí a sousedé, při snaze zabránit havárii, společně se správcem objektu odhalili, co se v bytě děje.

"Kriminalisté provedli domovní prohlídku. Podezřelý doznal, že pěstoval konopí, aby z něj vyráběl masti, ale i pro kouření. V bytě policisté zajistili téměř 20 nedosušených rostlin rozdělených na 33 stonků. Zajištěné konopí kriminalisté zaslali k expertize, která mimo jiné potvrdila přítomnost zakázané látky THC," dodala Pižlová.

Po celou dobuí podezřelý muž s kriminalisty plně spolupracoval, a proto je stíhaný na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení nebo peněžitý trest.

Reklama

Doporučované