Hlavní obsah

Muž ukradl z auta přes metrák klobásek a čtvrt metráku sádla

Foto: Getty Images

Ukradené klobásky si zloděj ve vězení takto těžko dopřeje.

Reklama

Muž se vloupal do několika zaparkovaných aut a dalších objektů. Celkem má podle policie na svědomí čtrnáct vloupání se škodou okolo 300 tisíc korun.

Článek

Sedmadvacetiletý muž se podle mluvčí moravskoslezské policie Evy Michalíkové ke všem krádežím přiznal. Postupně se kromě řady aut vloupal do několika skladů, firem, sklepů nebo garáží. Například při vloupání v Ostravě si nejprve vytvořil ve zdi garáže otvor. Tím se dostal dovnitř, kde ukradl vrtačku.

„Na svědomí má mít také vloupání do několika vozidel. Z těch bral vše, co tam našel, například přenosný reproduktor, notebook či skládací hliníkový žebřík,“ řekla mluvčí.

Dodala, že před Vánocemi ho potkalo v jednom z aut překvapení v podobě klobásek a jiných lahůdek. „Ukradl celkem 125 kilogramů klobásek, 50 kusů balení sádla a jiných uzenin,“ uvedla Michalíková. Ostravští kriminalisté muže obvinili z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

S ohledem na to, že se zločinů dopustil za nouzového stavu, může ve vězení strávit výrazně delší dobu. Nouzový stav je okolnost, která odůvodňuje použití přitěžující okolnosti podle trestního zákoníku u spáchaných trestných činů. Pokud je ovšem stejný čin spáchán během nouzového stavu, hrozí mu podle § 205 odst. 4 písm. b) TZ až osmiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Doporučované