Hlavní obsah

Muž v Kalifornii držel svou dceru jako rukojmí, policie ho zastřelila

Jednotka SWAT zasahuje v kalifornském městě Covina proti 22letému otci, který držel svou sedmiměsíční dceru jako rukojmíVideo: AP

 

Reklama

Tragicky skončil případ 22letého muže z Kalifornie, který se v pondělí na několik hodin zabarikádoval v autě se svou dcerou. Po hádce s matkou dítěte se odmítl vzdát policii, která ho při snaze zachránit život sedmiměsíční holčičky zastřelila.

Článek

Rozepře mladého páru ohledně péče o dítě skončily nešťastným úmrtím. 22letý otec z kalifornského města Covina odmítal vrátit svou sedmiměsíční dceru zpět do opatrovnictví matky. Incident, při kterém ohrožoval ženu nožem ve svém autě, musela nakonec řešit policie.

Poté, co se matce podařilo z auta vystoupit, se muž zamkl se svou dcerou uvnitř na několik hodin a odmítal spolupracovat. Během jednání se zásahovým týmem navíc vyhrožoval, že si sáhne na život. Podle policejních záznamů byl muž značně rozrušený a v obavách, že o svou dceru nebude moct nadále pečovat.

Ve chvíli, kdy holčičku posadil před sebe a pokusil se ji použít jako blok proti policistům, vyhodnotila jednotka situaci jako rizikovou pro život dítěte. Ve vhodné chvíli zasáhla a muže několikrát střelila, ten na místě podlehl svým zraněním. Záběry z incidentu můžete sledovat v úvodním videu, ve kterém je patrné, že příslušníci SWAT odnáší zachráněnou rukojmí do bezpečí.

Reklama

Doporučované