Hlavní obsah

Muž v Polsku nožem zabil jednu ženu a dalších 9 lidí zranil. O terorismus podle policie nejde

Muž v Polsku nožem zabil jednu ženu a dalších 9 lidí zranil. Podívejte se na novou videoreportážVideo: AP

 

Reklama

Sedmadvacetiletý muž na jihovýchodě Polska ve městě Stalowa Wola nožem zabil jednu ženu a dalších devět lidí zranil. Podle policie útočil místní muž bez policejního záznamu a o terorismus nešlo.

Článek

Nožem zranil mladý muž deset lidí v nákupním centru ve městě Stalowa Wola na jihovýchodě Polska. Postižení byli převezeni do nemocnice, kde zraněním podlehla 50letá žena, informovala polská média.

Motiv jednání pachatele zatím není zřejmý. Svědci uvedli, že útočník napadal své oběti zcela náhodně a choval se, jako kdyby byl v naprostém amoku. Policie ale vyloučila teroristické pozadí incidentu.

Šéf policie Podkarpatského vojvodství, kde se Stalowa Wola nachází, Krzysztof Pobuta sdělil, že podle něj byl útočník spíše ve špatném psychickém stavu. „Mluvil o obtížné situaci. Řekl, že to byl pro něj těžký den,” dodal šéf regionální policie.

„Útočil na lidi zezadu, bodal je do zad," citoval list Rzeczpospolita policejní mluvčí Annu Kleeovou.

Pachatel, jehož zadrželi návštěvníci nákupního centra, je nyní v rukou policie. Je jím 27letý místní obyvatel, který zatím nemá žádný policejní záznam. Podle dechového testu na přítomnost alkoholu byl při útoku střízlivý a čeká se na výsledek rozboru krve, zda nebyl pod vlivem nějaké látky.

Reklama

Související témata:

Doporučované