Hlavní obsah

Muž z Ostravy vykrádal auta, hrozí mu až osm let vězení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Policie obvinila dvaadvacetiletého muže z Ostravy ze 13 zločinů, především z vloupání do aut, při kterých způsobil škodu za více než 150 tisíc korun. Za obdobné činy už byl v minulosti trestán.

Článek

Muž si pro svou trestnou činnost nevybral vhodnou dobu. Několika skutků se dopustil i během nouzového stavu, proto mu nyní hrozí až osm let vězení. Za normálních okolností by trestní sazba v takovém případě činila maximálně tři roky.

„Muž vykrádal auta především v centrálním městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Bral vše, co ve vozech našel - například nářadí, mobilní telefon, basovou kytaru, ale také prací gely či aviváže,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Michalíková uvedla, že muž také našel telefon a peněženku s doklady a platební kartou, kterou opakovaně zaplatil například v tramvaji nebo na benzinové čerpací stanici. Když už na kartě nebyly peníze, vrátil ji i s doklady a peněženkou (bez peněz) ženě, které patřily.

Při výslechu obviněný uvedl, že telefon našel na zemi, k ostatním činům se kriminalistům přiznal. Peníze, které za ukradené věci získal, utratil.

Reklama

Doporučované