Hlavní obsah

Muzejní noc v Brně kvůli pandemii nebude ani v náhradním termínu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnská muzejní noc se letos kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím omezením neuskuteční. Měla se konat na jaře, pořadatelé ji ale přeložili na 14. listopadu.

Článek

Nyní se rozhodli, že akci s mnohatisícovou návštěvností pro letošek zruší bez náhrady. ČTK to oznámila mluvčí Moravské galerie Daniela Křižanová.

Na Brněnské muzejní noci se každoročně podílí desítka kulturních institucí v Brně a blízkém okolí. Nyní hledají nový termín v roce 2021.

„Moravská galerie jako hlavní organizátor Brněnské muzejní noci reagovala na nejistou situaci a zároveň pochybnosti ostatních institucí o pořádání události tak velkého rozsahu. Pevně věříme, že s o to větším úsilím vynahradíme návštěvníkům Muzejní noc v následujícím roce,“ uvedla náměstkyně ředitele Moravské galerie Andrea Vojtěchovská.

Kvůli šíření koronaviru a zpřísněným opatřením se postupně odkládá řada dalších kulturních akcí v Brně. O přesunutí některých koncertů nově informoval festival Groove Brno.

„Aktuálně jsme pro mnoho zemí rizikovou oblastí, a není proto v našich silách sem kapely ze zahraničí dopravit. A s ohledem na aktuální nouzový stav a zákaz zpěvu není možné koncerty reálně uskutečnit. Intenzivně pro ně hledáme termíny v roce 2021,“ oznámili pořadatelé na Facebooku.

Uskuteční se alespoň některé festivalové koncerty plánované pro Sono centrum, konkrétně Pocta Radimu Hladíkovi, Folk Swings a Roman Dragoun Projekt, stejně jako provedení Jazzové mše Jaromíra Hniličky v kostele svatého Jakuba.

Reklama

Související témata:

Doporučované