Hlavní obsah

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi zve návštěvníky na web

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi připravilo na listopad a prosinec množství online aktivit. Snaží se tak návštěvníkům nahradit běžné prohlídky a akce, které jsou kvůli epidemii koronaviru zastavené.

Článek

Kromě informací o exponátech nabízí například speciálních prohlídky muzea a neobvyklé mikulášské nadílky.

„Od začátku listopadu se tedy každý den snažíme přenést a zapojit co největší počet virtuálních návštěvníků do magického světa loutek, který, stejně jako internet, nemá prakticky žádné hranice,“ uvedl Břetislav Oliva z muzea.

Na webových stránkách muzea se lze v cyklu nazvaném z Kašpárkovy aktovky dozvědět něco víc o některých typech loutek. V nabídce jsou i odkazy na domácí i zahraniční loutkářské projekty, včetně filmů a představení online. Zpřístupněné jsou také zajímavé exponáty, které nejsou běžně k vidění. Návštěvníci si rovněž mohou poslechnout zvukové záznamy historických loutkových her z muzejní audiosbírky, nebo se v doprovodu maňáska Ručiky mohou vydat prozkoumávat tajemné prostory muzea, kam jinak nevkročí, jako jsou sklepy nebo depozitář.

„Na webových stránkách finišujeme s přípravou e-shopu, kde si návštěvníci budou moci objednat naše publikace a část sortimentu kamenného muzejního obchodu,“ uvedl Oliva. Již nyní se lidé mohou podívat na upoutávky na muzejní publikace, v nichž se návštěvníkům představí velká část zaměstnanců muzea. Neobvyklá bude letos oblíbená mikulášská nadílka, při níž Mikuláš, čert a anděl využijí moderních technologií a s dětmi se spojí přes Skype.

Reklama

Doporučované