Hlavní obsah

Muzeum Prahy připravilo hru o Stínadlech, lidé si ji mohou zahrát

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Příznivci knih spisovatele Jaroslava Foglara a jeho legendárních Rychlých šípů si mohou ode dneška zahrát venkovní hru nazvanou Stínadla.

Článek

Hra, které se mohou zúčastnit jednotlivci i skupiny hráčů, provede účastníky po 17 místech v Praze, kde je budou čekat úkoly. Hru připravilo Muzeum města Prahy k výstavě Město jako přízrak, která se koná v Domě U Zlatého prstenu.

Úkolem hráčů venkovní hry Stínadla je podle slepé mapy najít 17 míst, na nichž budou plnit připravené úkoly. Cílem je získat 17 pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Hrací plán je k zakoupení v pokladně v Domě U Zlatého prstenu a stojí 50 korun. Plnění jednotlivých úkolů si lze rozvrhnout do více dní. První etapa hry bude aktuální do konce března roku 2022. Od dubna příštího roku bude pro zájemce připraveno pokračování hry, kdy se hráči mohou těšit na nové úkoly na jiné trase v tzv. Stínadlech.

Výstava v Domě U Zlatého prstenu přibližuje návštěvníkům místa v Praze, kde Foglar prožil své dětství a mládí, jako jsou Josefov, Petrská čtvrť nebo Na Františku a představuje jim i dějiště Foglarovy tzv. stínadelské literární trilogie. Návštěvníci muzejních prostor se mimo jiné dozví i informace o Foglarově životě nebo o podobě prvorepublikových chlapeckých klubů. Expozice se rovněž věnuje hnutí Vontů a sleduje jeho vývoj až do současnosti. Výstava je lidem přístupná do 4. září 2022. Muzeum hlavního města představí Foglara, jeho dobu a dílo rovněž prostřednictvím plánovaných přednášek, besed a komentovaných prohlídek.

Reklama

Doporučované