Hlavní obsah

Muzeum v Poličce připravilo venkovní výstavu o výročích

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Muzeum v Poličce na Svitavsku připravilo venkovní výstavu o významných výročích. Slaví je penicilin, internet nebo wikipedie.

Článek

Panelová expozice vede podél místní cyklostezky, uvedla autorka výstavy Alena Zavoralová z muzea. Muzea jsou kvůli vládním protiepidemickým opatřením zavřená opět od loňského prosince.

Trasa dlouhá 2838 m, kde jsou výstavní panely, vede z Poličky do lokality Modřecí. Dřív tam byla železniční vlečka. V Poličce je stezka oblíbeným vycházkovým místem, uvedla Zavoralová.

„Připraveno je deset různých minipanelů, které jsou na stezce různě umístěny a jejich cílem je nejen zaujmout, ale také pobavit. Letos slaví stoleté výročí oděvní značka Gucci, dvacetileté výročí má wikipedie a 30 let existuje internet,“ uvedla autorka výstavy Alena Zavoralová.

Výstava má lidem zpestřit procházku, pobavit i poučit děti. Na stezce bude do 14. března. „Zaujmout sebe i děti není v této době snadné. Nápad zároveň dodržuje vládní nařízení. Malé děti mohou procházku pojmout spíše jako bojovku, starší se dozvědí, že internet nebyl vždy tak dostupný. Dospělí si připomenou Alexandra Fleminga a objevení penicilinu,“ řekla Zavoralová.

Reklama

Doporučované