Hlavní obsah

Muži jsou prvoci, říká autor knižních bestsellerů Patrik Hartl

Rozhovor se spisovatelem Patrikem Hartlem.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

Spisovatel a režisér Patrik Hartl v rozhovoru pro Seznam popisuje, v čem je rozdílný svět mužů a svět žen. „Chlap o emocích nerad mluví, radši něco udělá. Žena radši prozkoumává své pocity, než k nějaké akci dojde,“ popisuje.

Článek

Každá Hartlova kniha se ihned stává bestsellerem. Sám autor si to vysvětluje tím, „kolik lásky rve do svých postav“. Touží prý po tom, aby tahle láska dolehla na lidi a on si díky tomu nepřipadal na zeměkouli sám.

Spisovatel prý ale nerad čte i píše. Jeho tvorba spočívá v tom, že vydrží psát jen několik minut, a pak se musí jít vybít. Popírá však, že by byl hyperaktivní. „Já jsem řízeně aktivní. Cestu z Prahy do Brna vydržím. Nepotřebuju během ní skákat na benzínce,“ říká.

Sám sebe považuje za muže, ve kterém je kus ženy. „Jsem hypersenzitivní, emocionální. Snadno se rozbrečím, dojmu, snadno mě něco roztřese. Když mám něco rád, mám to rád neadekvátně. Neumím tu lásku řídit,“ popisuje sám sebe s tím, že jak je u žen časté, ani on nemá rád soutěživost a agresivitu. Autor Okamžiků štěstí a Malého pražského erotikonu má úspěch i na divadle - momentálně je vyprodané jeho nové představení Líbánky na Jadranu s Evou Holubovou a Bohumilem Kleplem.

Reklama

Související témata:
Hyperaktivita

Doporučované