Hlavní obsah

Muži, kteří drželi v poušti 11 dětí, je trénovali ke střelbě ve škole

Muži, kteří drželi děti na samotě v Novém Mexiku, je cvičili na střelbu ve škole. Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

Muži, kteří na samotě v Novém Mexiku drželi 11 dětí, trénovali některé z nich ke střílení ve školách. Podle amerických médií to vyplývá z dokumentů prokurátorů.

Článek

Případ podvyživených dětí nalezených v provizorním obydlí v poušti v Novém Mexiku dostává další rozměr. Podle soudních dokumentů muži učili nejméně jedno dítě používat útočnou pušku s účelem připravit ho na střelbu ve škole.

Jedním z mužů je Siraj Ibn Wahhaj - otec zmizelého chlapce, kterého policie na místě původně hledala.

Spolu s Wahhajem policie kvůli týrání dětí zadržela dalšího muže a tři ženy - pravděpodobně matky dětí.

Jedenáct dětí ve věku od jednoho do 15 let, které v odlehlém provizorním přístřešku žily ve špatných podmínkách, trpělo podvýživou. Na místě se našlo i tělo mrtvého dítěte - podle předběžných informací šlo právě o zmizelého chlapce. Čeká se ale ještě na výsledky pitvy.

Tříletého chlapce pohřešovala jeho matka. Podle soudních dokumentů Wahhaj řekl, že ze syna bude vymítat ďábla, a poté s ním v prosinci zmizel z jejich domova ve státě Georgia. Chlapec podle policie trpěl vážnou chorobou, jeho otec byl však přesvědčen, že je posedlý ďáblem.

Policie otce objevila až na téměř dva tisíce kilometrů vzdáleném místě poblíž obce Amalia v pouštní oblasti Nového Mexika.

Reklama

Související témata:

Doporučované