Hlavní obsah

Muži ode mě čekali peníze a slávu, přiznává Dagmar Pecková

Dagmar Pecková v rozhovoru s Blankou Kubíkovou říká, že ani pády ji nezlomily. „Sice vymetu držkou podlahu, ale pak se vznesu.“Video: Blanka Kubíková

 

Reklama

Světoznámé mezzosopranistce Dagmar Peckové se vydařil až poslední vztah. V otevřeném rozhovoru mluví o zvláštním světě opery, překonaných depresích i o tom, čeho lituje.

Článek

O Dagmar Peckové její muž, německý pozounista Klaus Schiesser, tvrdí, že je němečtější než všichni Němci dohromady. „Musím mít ve všem ordnung a všechno dokonalé,“ přiznává zpěvačka. Své touze po dokonalosti vděčí za své úspěchy i propady, prozradila ve velkém rozhovoru, který vznikl pro pořad Moje místa.

Ani když jí bylo nejhůř, neudělala si pauzu. Tu si nedopřála ani kdysi s malými dětmi. Otěhotněla po úspěších v operních domech v Drážďanech, Berlíně, Stuttgartu, Paříži, Hamburku či Londýně a divila se, že agentura, která ji zastupovala, s tím má problém. Dagmar totiž byla jednou z prvních světoznámých pěvkyň, které se rozhodly mít rodinu.

„Pochopila jsem, co mi vyčítají, až když jsem pak vlála s dětmi. Kdo chce dělat světovou kariéru, musí totiž být vždy připravený na sbaleném kufru a čekat na příležitost. Je lepší nemít osobní život, nemít osobní problémy, nemít děti a nemít deprese,“ vypočítává matka dnes dvacetiletého Theodora a sedmnáctileté Dorothey.

Proč vyhlášená mahlerovská zpěvačka vyrazila na turné se Spirituál kvintetem? Proč dva roky pracovala na kabaretu Wanted z písniček autora Žebrácké opery Kurta Weilla? Proč po krachu několika vztahů vyšlo až manželství s německým renomovaným muzikantem? Proč podle ní každý druhý potřebuje psychiatra? To se dozvíte ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované