Hlavní obsah

Příští „goldene Stimme aus Prag“? Němce uchvátil český muzikálový zpěvák

V Německu je nemyslitelné, že by někdo hrál ve dvou muzikálech najednou, říká česká hvězda.Video: Adam Junek

 

Reklama

Mladická drzost, nebo promyšlený tah? Dvěma Cenami Thálie ověnčený herec Jan Kříž se prosadil v Německu v tamním nejsledovanějším muzikálovém hitu Ples upírů.

Článek

„V Praze je přemuzikálováno, a lidé proto ani neberou jako výjimečnou událost, když na takové představení jdou,“ říká ve Výzvě Seznamu Jan Kříž.

Jednatřicetiletý herec a zpěvák doma získal dvě Ceny Thálie. Za pár dní českého Rockyho, Robina Hooda nebo Dannyho Zuka z Pomády čeká premiéra muzikálu Tanz der Vampire (česky Ples upírů) v německém Hamburku. Jde o největší muzikálový fenomén v německy mluvících zemích uváděný nepřetržitě dvacet let. Kříž v něm mimo jiné alternuje i hlavní roli hraběte von Krolocka.

„V Německu jsou přípravy nesmírně intenzivní. Je spousta lidí, kteří v různých úrovních dohlíží na kvalitu. Že by se tam dalo hrát ve více muzikálech najednou, je nemyslitelné, když máte osm devět představení za týden,“ dodává.

Pusťte si celý rozhovor s Janem Křížem o tom, jak je těžké prosadit se v prestižním německém muzikálu, a o tom, co českým muzikálům chybí:

Video: Adam Junek

V Hamburku, který má jen o pár set tisíc obyvatel víc než Praha, se ve stejnou dobu pořádají jen tři čtyři muzikály, ale dopilované do posledního detailu, porovnává Kříž ve Výzvě Seznamu tuzemskou a německou tvorbu.

Reklama

Doporučované