Hlavní obsah

Muzikant Muchow fandí Slavii kvůli hezčím dresům, kuchař Ridi vyprávěl o koulovačce na Spartě

Rozhovor s hudebníkem Janem P. Muchowem a šéfkuchařem Emanuelem Ridim.Video: Jan Fuka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hudebník Jan P. Muchow a šéfkuchař Emanuel Ridi přijali pozvání do pořadu Jiná liga na Televizi Seznam. V upřímném rozhovoru prozradili, proč fandí Spartě nebo Slavii, kdy se Sparta vrátí na vrchol a naopak, kdy Slavia ztratí formu a spadne zpět na dno tabulky.

Článek

Hosty pořadu Jiná liga na Televizi Seznam byli hudebník Jan P. Muchow a šéfkuchař Emanuele Ridi. Oba mají společnou lásku, fotbal. Jenže v jednom se přeci jen rozcházejí. Jan P. Muchow fandí pražské Slavii, zatímco Ital Emanuele Ridi naopak sympatizuje s letenskou Spartou.

Muchow v rozhovoru prozradil, že si i navzdory rodinným zvyklostem vybral místo rudé barvy kombinaci červené a bílé. „Fanouškem Slavie jsem se stal v době, kdy úplně nevítězila, tedy začátkem 80. let. Můj otec se o fotbal moc nezajímal, ale děda i brácha byli sparťani. Já, ačkoliv nejsem žádný rebel, jsem si vybral červenobílý dres. Možná, že ve výběru hrála roli i estetika,“ vzpomínal Muchow.

Ital a známý šéfkuchař Emanuele Ridi je sparťan od doby, kdy se spolu s rodinou přestěhoval do Česka. „Můj táta měl obchod s oblečením na Praze 6, v Bubenči. To bylo pár kroků od letenského stadionu, takže jsem začal chodit na zápasy. Tenkrát, na rozdíl od Slavie, Sparta vyhrávala a hrála hezký fotbal,“ prozradil Ridi.

Emanuele Ridi si vzpomněl i na první zápas, který v Česku viděl. „To bylo v březnu 1993. Sparta hrála proti Parmě v Poháru vítězů pohárů. Pamatuji si, že se fanoušci na tribunách koulovali. Od té doby jsem na Letnou chodil často a navíc ke mně celá Sparta chodila na jídlo.“

I když Ridi fandí Spartě, jeho láska k domovskému klubu z Florencie zůstala stále o něco větší. „Sparta hrála s Fiorentinou v roce 1997 a já ale musel do kotle Fiorentiny. Když se narodíte na jednom místě a jako první začnete fandit Fiorentině, musíte jí fandit vždy. Praha je můj druhý domov a můj druhý klub, ale když jde o to, vždycky musím fandit Fiorentině,“ přiznal v rozhovoru Ridi.

Reklama

Související témata:

Doporučované