Hlavní obsah

Muzikant Ondřej Ruml: Negativní hudební kritiky neřeším, z těch pozitivních se raduji

Zpěvák Ondřej Ruml hostem ve studiu Slavných.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ježek, Voskovec a Werich. Právě s těmito jmény byl Ondřej Ruml v posledních čtyřech letech často spojován. Zpěvák a hudebník sáhl totiž po tvorbě této slavné trojice a spolu s výtečnými muzikanty nahrál a nazpíval známé písně klasiků. To ale zdaleka nebyla jediná úspěšná tvorba tohoto umělce. Ondřej Ruml dnes zaslouženě patří mezi hudební stálice.

Článek

Pokus o to, dát písničkám Ježka, Voskovce a Wericha novější zvuk, se podařil. Jazzový ráz se zachoval, což by jistě ocenil hlavně Jaroslav Ježek, jehož tvorba je tímto žánrem pověstná. „Já se vždy snažím projektům dát přidanou hodnotu, je to možná i jakási osvěta. Já na této trojici umělců vyrůstal, u dnešní mládeže už to není tak běžné,” vysvětluje Ondřej Ruml, který před čtyřmi lety vydal album se songy těchto třech velikánů.

V současné době ale zpěvák sklidil úspěch za vánoční album s názvem Zapomenutý příběh. Před každou písní je mluvený úvod, kterého se ujal herec Bolek Polívka. „Když jsme přemýšleli, kdo by to měl být, Bolek byl pro nás jasnou volbou,” říká Ruml. „Já si myslím, že album je netradiční tím, že vypráví kontinuálně betlémský příběh Panny Marie a Josefa, na který se už tak trochu zapomíná,” dodává zpěvák.

Magazín Slavní můžete tradičně sledovat v premiéře každou neděli od 21 hodin na Seznam TV.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované