Hlavní obsah

Mužský plážový volejbal je oproti ženám ve stínu. Máme ale co nabídnout, tvrdí duo Perun a Dave

Mužský plážový volejbal je oproti ženám ve stínu. Máme ale co nabídnout, tvrdí mladé duo.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner zažívají svou nejlepší sezonu, kdy ve světovém žebříčku poskočili za necelý půlrok o 26 míst na 21. pozici. Mladí spoluhráči se těší, až se v červnu poprvé představí před domácím publikem v sérii světové tour a také začínají pomýšlet na kvalifikaci na olympiádu do Tokia 2020.

Článek

Beachvolejbalové duo Ondřej Perušič a David Schweiner je v půlce své nejlepší sezony. Na čtyřhvězdičkovém turnaji světového okruhu v Číně zaznamenali životní výsledek, když skončili pátí. Následovalo stříbro z tříhvězdičkového turnaje v Turecku a dělené deváté místo z další čtyřhvězdy v Brazílii.

Skvělé výsledky je vynesly ve světovém žebříčku na 21. místo. Od začátku sezony tak prudce poskočili o 26 pozic. Na konci června si mladí spoluhráči poprvé zahrají v rámci světové tour v Ostravě před domácím publikem.

Plážový volejbal sází mimo jiné na atraktivitu, z čehož těží především ženy. Mladí spoluhráči, kteří si říkají Perun a Dave, by rádi navázali na popularitu Kiki a Maki, tedy Kristýny Kolocové a Markéty Nausch Slukové, které na hrách v Londýně v roce 2012 obstaraly pro Česko nejlepší výsledek v historii tohoto sportu na olympiádě.

„Shánění sponzorů je adekvátní atraktivnosti mužského beachvolejbalu oproti ženskému,” tvrdí Schweiner a Perušič dodává: „Mužská část je ve stínu. Doufám, že se to změní. Samozřejmě je to daleko atraktivnější sport v ženském podání, ale muži mají také co nabídnout.”

Dobrý výsledek na olympiádě by třiadvacetiletým volejbalistům významně pomohl. Kvalifikací na hry v Tokiu za dva roky by si splnili sen. A jak oba tvrdí, mají před sebou ještě kus práce. Jaká speciální motivace žene mladé hráče dopředu a co všechno je do konce sezony čeká, se dozvíte ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované