Hlavní obsah

„My ty prachy seženeme, 25 milionů nejsou žádné peníze.” Podívejte se na reportáž, u které se Babiš smál sám sobě

Babiš rozjel jízdy po krajích.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šéf hnutí ANO objíždí regiony a všude vyzývá místní představitele, aby si sepsali na papír všechno, co potřebují.

Článek

Školy, školky, dálnice, silnice, obchvaty, sportoviště, muzea, kulturní památky, nemocnice… Lídr hnutí ANO se svou vládní sestavou navštívil dva kraje a sliboval pomoc. Teď se chystá do dalších.

Po zveřejnění pořadu, který vidíte nahoře ve videu, reagoval Andrej Babiš na sociálních sítích:

Ve Zlínském a Libereckém kraji vyzval představitele místní samosprávy, aby si dali na papír, jaké investice potřebují. A vláda pak prý rozhodne, jestli jim na to dá peníze.

Kromě toho, že ve většině případů premiér v demisi slibuje, že peníze budou skoro na všechno, imponuje příznivcům šéfa hnutí ANO i styl, jakým krajské návštěvy vykonává.

V podstatě dodržuje slib, že stát řídí jako firmu, když před veřejností „péruje” své ministry jako podřízené – někde kvůli chybějící školce, jinde třeba kvůli nedokončenému obchvatu.

Podle opozice Babiš vede permanentní kampaň, kterou zakrývá, že se mu nepodařilo doposud splnit svůj hlavní úkol – pět měsíců po volbách získat podporu a důvěru Poslanecké sněmovny pro svůj kabinet.

Podívejte se na reportáž Václava Dolejšího a Michaely Ryšavé z pořadu Sněmovní 4. Tento pořad vysílá celostátní Televize Seznam, jak ji naladit, najdete ZDE.

Reklama

Doporučované