Hlavní obsah

Mydy Rabycad, průkopníci svého vlastního stylu glamtronic, pokřtili novou desku

Úryvek ze studia Slavní: Mydy Rabycad pokřtili novou desku a prozradili, jak je kapela změnila.

 

Reklama

Zpěvačka Žofie Dařbujánová ve studiu Slavných prozradila, proč je důležité mít svou tvář.

Článek

Kapela Mydy Rabycad za své pětileté působení vydala tři studiová alba a projela pět světadílů. Před pár dny pokřtila v plném Lucerna Music Baru novou desku M.Y.D.Y.

Změnili se hudebníci za dobu, co spolu hrají? „Spousta věcí se změnila, hlavně s putováním s kapelou. My jsme ale pořád stejní. Jsme pořád děti. Takže si stále držíme svou tvář,“ řekla Dařbujánová.

Mydy Rabycad dbají na svou vizuální stránku, ta je zásadní součástí jejich vystoupení. Kostýmy pro ně šije návrhářka Natálie Dufková. Třpytivý styl vtělili do označení glamtronic, jak svou hudbu označují: jde o kompilát prvků popu, elektroniky a swingu s pódiovou prezentací.

Zpěvačka Žofie Dařbujánová a saxofonista Mikuláš Pejcha promluvili v pořadu Slavní i o svých zahraničních plánech na příští rok. „Chystáme velké věci. Čeká nás návrat do Ameriky a rozjednaná je i Jižní Korea,“ prozradil Mikuláš Pejcha.

Kapela překračuje hranice České republiky nejen v rámci svých koncertů. Vystupovala ve více než 15 zemích a na festivalech jako Glastonbury nebo Sziget. Nejnovější album nahrávala v Red Bull Music Studios Berlin.

Reklama

Související témata:

Doporučované