Hlavní obsah

Mým vzorem byl vždycky táta, říká nejúspěšnější český boxer

Boxer Lukáš Konečný je dnes hospodským, trenérem i politikem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Jsem cholerik. Nadávám, křičím, skáču jak čertík, ale ve finále jsem kliďas, nenechávám se rozhodit a určitě se nikde neperu,“ shrnuje své povahové rysy nejúspěšnější český boxer Lukáš Konečný. Stejně se prý chová i doma. „Když byly holky menší, tak i dostávaly na zadek, ode mě i od manželky. Ale jen, když si to zasloužily, jinak je občas seřvu, ony se urazí, ale pro mě je rodina úplný základ. Takhle jsem byl vychovaný a nic důležitějšího není,“ tvrdí.

Článek

Mezi profesionály dosáhl až na vrchol – získal pás mistra světa. Přesto za splněný sen považuje účast na olympiádě v Sydney, kde přitom jako jeden z favoritů úplně vyhořel, když vypadl v prvním kole. „Je to pravda, ale já už tehdy asi potřeboval změnu v tom sportovním životě, asi už jsem potřeboval jít k profesionálům. Ale už to, že jsem na olympiádě byl, bylo něco neskutečného. Jako kluk jsem o tom snil a najednou tam jste s partou jiných sportovců, tehdy tam byl Železný, Šebrle a další. Takže to byl suprový zážitek,“ vzpomíná.

Obrečel jsem, že mě rodiče nedali na matematickou školu, vzpomíná boxer Konečný:

Moje místa: Lukáš Konečný.Video: Seznam Zprávy

Profesionální kariéra Lukáše Konečného pak nabrala rychlý spád a po desítkách vítězství dospěla až k zisku několika významných trofejí včetně titulu světového šampiona. Vzhledem k tomu, jaké peníze se v boxu točí, je s podivem, že stále žije v panelákovém bytě v Ústí nad Labem. „Já jsem hrozně spokojený s výsledky během své kariéry, ale je pravda, že dělat profesionální box jako Čech není úplně jednoduché, i když jsem měl německou stáj, která mě zastupovala. Kdybych se narodil třeba jako Němec, tak za stejné výsledky vydělám během kariéry desetkrát více,“ myslí si.

Přestože je dnes už více podnikatelem a politikem než sportovcem, u sportu Lukáš Konečný zůstal – jako trenér i jako celoživotní fanoušek. „V televizi se koukám v podstatě jenom na sport. Když je nějaké mistrovství, tak hrozně fandím. Mám rád biatlon nebo třeba rychlobruslení, Sáblíkovou,“ prozrazuje. Žádné velké sportovní vzory ale během své kariéry neměl. „Je pravda, že jsem snad milionkrát vyplňoval různé dotazníky, ve kterých se mě ptali na mé vzory, ale já tam vždycky psal táta. Můj táta byl policajt a boxer a já chtěl být policajt a boxer, tak to prostě bylo,“ směje se.

Při vzpomínání na dětství říká, že měl tvrdou výchovu, za kterou je ale vděčný. „Neexistovalo, abych nesplnil něco, co řekli rodiče. Nebo samozřejmě existovalo, ale pak jsem byl bitý jako žito. Samozřejmě jsem byl stokrát naštvaný, stokrát jsem utíkal z domu s nějakým kufříčkem s hračkami, říkal jsem si, že mám ty nejzlejší rodiče na světě a podobně, ale vůbec si to už nemyslím,“ dodává.

Celý rozhovor s Lukášem Konečným najdete ve videu u tohoto článku. Sledujte pořad Intimní zpovědi na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované