Hlavní obsah

Na brněnské výstaviště se vrací autokino, promítat bude do června

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Sedm dní v týdnu je od dnešního večera v provozu autokino v prostoru brněnského výstaviště. Kino na volné ploše R vedle pavilonu Z je určené až pro 100 zaparkovaných osobních aut.

Článek

ČTK to řekli David Zouhar a Jaroslav Bílek ze společnosti Veletrhy Brno. Vstupenky do autokina je možné koupit na internetu prostřednictvím internetových stránek ibvv.cz. V prvním týdnu je cena za jedno auto 300 korun, od příštího týdne se o 90 korun zvýší. „V jednom autě mohou sedět pouze dva lidé nebo více členů jedné domácnosti, tedy například jedna rodina. Pokud se v autě budou nacházet členové různých domácností, musí mít zakryté dýchací cesty podle platných nařízení,“ uvedl mluvčí Veletrhů Brno Jaroslav Bílek.

Návštěvníci autokina nesmí automobil po celou dobu pobytu v kině opustit, je tedy třeba počítat s tím, že nejsou v provozu žádné toalety. Při příjezdu 9. branou na výstaviště si lidé mohou z auta objednat balené občerstvení, které jim obsluha donese až do vozu.

Program má zatím autokino naplánovaný až do příštího pondělí, promítá zejména české filmy, které se v běžných kinech kvůli vládním opatřením promítaly pouze krátkou dobu. „O programu na další dny pak mohou lidé hlasovat v anketě na stránkách ibvv.cz, v nabídce jsou kromě českých filmů i starší zahraniční filmové hity,“ uvedl David Zouhar z Veletrhů Brno.

Projekční systém autokina poskytla společnost Kletch, která je partnerem autokina a zajišťuje i filmy. Firma sídlí v areálu výstaviště a s Veletrhy Brno spolupracuje za běžného provozu v průběhu veletržních akcí.

Provoz autokina je v současnosti naplánovaný buďto do začátku června, nebo do okamžiku, kdy protiepidemická opatření umožní otevření běžných kinosálů. Autokino na brněnském výstavišti fungovalo i loni po dobu uzavření kinosálů od dubna do června a navštívily jej téměř 3000 automobilů.

Reklama

Související témata:

Doporučované