Hlavní obsah

Muž na Brněnsku zastřelil svou matku a pak sebe

K násilnému trestnému činu došlo v rodinném domě v Ostopovicích na Brněnsku.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

V Ostopovicích na Brněnsku se dnes střílelo v rodinném domě, na místě jsou dva mrtví.

Článek

Dvě oběti má dnešní ranní střelba v rodinném domě v Ostopovicích na Brněnsku. Podle vyšetřovací verze policie muž vystřelil po své matce a zbraň pak otočil proti sobě. Případ nicméně zůstává v šetření, řekla ČTK policejní mluvčí Petra Hrůzová. S jinou verzí ale vyšetřovatel nepracuje.

Policie se o události dozvěděla kolem 9:00. „Na místě se stal násilný trestný čin. Případ si převzali kriminalisté, zjišťují, k čemu došlo,“ uvedla mluvčí. Odpoledne upřesnila, že podle verze vyšetřovatele muž vystřelil po matce a zbraň poté otočil proti sobě. Hrůzová také ČTK řekla, že muž měl zbrojní průkaz. Jestli byla použitá zbraň jeho, či někoho jiného, policie také vyšetřuje.

„Naši operátoři vyslali na místo jednu posádku lékařskou, jednu posádku bez lékaře a inspektora provozu, na místě byli dva lidé, kteří už nejevili známky života. Šlo o muže středního věku a o ženu staršího věku. Už jsme jim bohužel nemohli pomoci,“ řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Ostopovice leží na jihozápad od Brna u dálnice D1. Žije tam zhruba 1700 obyvatel. „Odehrálo se to v jednom z domů u hlavního tahu, ale podrobnosti neznám. Vím, že se tam střílelo, že tam byl policejní zásah a že jsou tam mrtví,“ řekl ČTK starosta Jan Symon. „Jsme z toho šokovaní, v myšlenkách jsme s pozůstalými. Nic víc v tuto chvíli asi udělat nemůžeme,“ řekl starosta. Dům podle serveru Blesk.cz obývala vícegenerační rodina.

Reklama

Související témata:

Doporučované