Hlavní obsah

Na byt mi půjčili rodiče, tvrdil exministr Kremlík. Teď otočil

Foto: vlada.cz

Bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Reklama

8,6 milionu korun na byt mi půjčili rodiče, tvrdil ještě nedávno bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík. Nyní uvedl, že peníze pocházejí od advokáta Gabriela Achoura.

Článek

S informací o advokátovi přišel Český rozhlas Radiožurnál – zjistil ji z majetkového přiznání, které na konci března exministr zveřejnil.

Ve výstupním přiznání v únoru přitom Kremlík tvrdil, že peníze mu půjčili jeho rodiče. Objevily se ale pochybnosti, kde vzali tak velké prostředky.

„Pan Achour mi jako fyzická osoba půjčil před koncem roku a pak pohledávku převedl na rodiče. Peníze budu rodičům splácet ze svých příjmů,“ reagoval nově Vladimír Kremlík na dotaz Radiožurnálu.

Rozpor mezi oběma dokumenty vysvětluje bývalý politik tím, že v únoru už byli věřiteli jeho rodiče. „Teď říkám, že ta původní smlouva byla uzavřena s fyzickou osobou, panem Achourem,“ řekl bez dalšího vysvětlení.

Achour pro Radiožurnál řekl, že trval na tom, aby byl uveden jako věřitel. Zápůjčku prý v minulosti sám potvrdil Národnímu bezpečnostnímu úřadu. „Přestože jsem panu doktoru Kremlíkovi poskytl zápůjčku, jeho jednáním a veřejným vystupováním jsem osobně velmi zklamán a považuji je za nepřijatelné,“ dodal advokát bez dalších podrobností.

Byt na pražském Strahově si Kremlík koupil ještě jako ministr. Sedm milionů korun si půjčil u banky, o původu zbytku peněz dlouho mlžil.

Reklama

Doporučované