Hlavní obsah

Na chebském Zlatém vrchu má vzniknout nové parkoviště

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Cheb se dohodl se společností Terea na vybudování nového parkoviště na sídlišti Zlatý vrch. Mělo by jít o hlídané parkoviště, které by nabídlo 70 parkovacích míst pro předplatitele.

Článek

Město a společnost Terea, v níž má město padesátiprocentní podíl, se už dohodly na směně pozemků. „Jsme si vědomi tragické situace ohledně dostupnosti parkování na sídlišti Zlatý vrch. Možností, jak situaci řešit, je velmi málo, protože volných pozemků je tam naprosté minimum. Proto jsme už před rokem vstoupili do jednání se společností Terea, ve které má město podíl, že bychom nové parkovací kapacity získali v areálu současné výtopny,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Protože část pozemků patří městu a část společnosti Terea, obě strany se dohodly na vzájemném vypořádání tak, že město odprodá část pozemků společnosti Terea a přidá část peněz na vybudování parkoviště. Terea by pak vybudovala samotné parkoviště a také by ho spravovala. Celkové náklady na stavbu by měly být okolo 12 milionů korun, město by přispělo pěti miliony korun.

Podle Jalovce by konkrétní ceny za parkovací místo měla určit Terea. Ceny by ale měly podle něj odpovídat zhruba ceně za parkovací stání ve městě, která je 3600 korun ročně.

Dohodu města a firmy Terea schválila už valná hromada společnosti v listopadu. Po převodu pozemků by tak stavba nového parkoviště na sídlišti mohla začít.

Reklama

Doporučované