Hlavní obsah

Na chorvatském ostrově našli záhadnou ženu: Nic si nepamatuje, ani své jméno

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.hr

Nalezená žena je střední postavy, vysoká asi 165 cm, má světlé vlasy a modré oči.

Reklama

V odlehlé části chorvatského ostrova Krk nalezli zraněnou ženu, která si nepamatuje, kdo je a jak se tam dostala. Podle policie mluví anglicky a nyní je ve stabilizovaném stavu v nemocnici.

Článek

Podle prohlášení místní policie, které v pondělí uveřejnila i stanice CNN, byla ženě ve věku kolem 60 let poskytnuta lékařská pomoc poté, co byla 12. září nalezena na ostrově Krk.

Policie, která rozeslala fotografii ženy, uvedla, že je střední postavy, vysoká asi 165 cm, má světlé vlasy po ramena a modré oči. V době, kdy ji záchranná služba našla, na sobě měla tmavě modré pruhované tričko s kapucí, černé kalhoty, tenisky a růžovou čepici. Je jí kolem 60 let.

Foto: primorsko-goranska-policija.gov.h

Oblečení, v němž byla žena nalezena.

„Mluví anglicky, ale nepamatuje si svou totožnost. V současné době se nachází v nemocnici a je ve stabilizovaném stavu,“ uvedla policie.

Na policejní výzvu reagovalo několik lidí, totožnost ženy však zůstává záhadou. Ženu na břehu zahlédl muž z člunu a následně upozornil místní složky záchranného systému, uvedl chorvatský web 24 Sata.

Čtrnáct členů chorvatské horské záchranné služby (HGSS) se k ní dostalo poté, co museli sejít ze silnice, a místo, kde se žena nacházela, bylo alespoň kilometr vzdálené.

„Dole na břehu jsme našli ženu s drobnými zraněními. Měla také několik škrábanců a byla extrémně dehydratovaná a vyhublá. Sotva se dokázala napít několika doušků vody. Umístili jsme ji na nosítka, protože nebyla schopna chůze, a převezli jsme ji do nemocnice,“ citoval chorvatský web záchranáře.

„Žena nevěděla, odkud pochází ani jak se na ostrově ocitla. Neměla u sebe žádné doklady ani mobilní telefon a v její blízkosti se nenacházelo žádné auto,“ stálo dále v prohlášení záchranné služby.

Web citoval místní obyvatele, kteří uvedli, že oblast, kde byla žena nalezena, je velmi skalnatá a prakticky nepřístupná, ať už po moři či pěšky. Místní policie vyzývá kohokoli, kdo by o totožnosti ženy měl nějaké povědomí, k poskytnutí informací skrze e-mailovou adresu dostupnou na webových stránkách.

Reklama

Související témata:

Doporučované