Hlavní obsah

Na další problém s klíčovou dopravní stavbou v Praze se přišlo jen náhodou

Reportéři Seznamu: Radek Nohl o nebezpečných dopravních stavbách v Praze.Video: Jan Fuka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Redaktor Seznam Zpráv Radek Nohl zjistil, že Strahovský tunel je nebezpečný. Nesplňuje ani minimální bezpečnostní požadavky.

Článek

Strahovský tunel, významnou dopravní spojku, která navazuje na tunel Blanka a spojuje pražský Smíchov se Střešovicemi, čeká kompletní rekonstrukce.

Přestavbu zhruba dvoukilometrový tunel potřebuje, protože trpí vážnými nedostatky. Zazněly při nedávném jednání na pražském magistrátu.

„Jak bývá zvykem – pokud se něco nestane, jako třeba, že spadne lávka v Troji, tak se o tom nemluví. U Strahovského tunelu to bylo podobné, přišlo se na to vlastně náhodou,“ říká redaktor Radek Nohl, který o problémech s tunelem informoval na stránkách Seznamu. „Úředníci magistrátu spolu s dopravním podnikem, ROPIDem, záchranáři a policisty řešili, zda by přes tunel mohla vést autobusová linka z Prahy 6 na Prahu 5. A společnost, která tunel pravidelně kontroluje, přišla s informacemi, že tunel nesplňuje ani základní legislativní požadavky podle současných zákonů. A má řadu vážných nedostatků.“

Podrobnosti v premiéře pořadu Reportéři Seznamu, který můžete sledovat v pondělí 6. srpna na Televizi Seznam od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované