Hlavní obsah

Na dětském cyklovozíku nešetřete. Levnější propadly v testech. Nejlevnější je dokonce rizikový

Časopis dTest se zaměřil na cyklovozíky pro děti. Kupte raději dražší.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Vybíráte cyklovozík pro vaše dítě? Hlavním kritériem je jistě bezpečí. V tomto případě raději sázejte na kvalitu a osvědčené značky. Časopis dTest otestoval 11 modelů a téměř polovina nedopadla dobře. Jeden vozík se dokonce ukázal jako nebezpečný.

Článek

U tohoto výrobku platí poučka – za kvalitu se platí. „Ty levnější vozíky většinou dopadaly špatně, až někdy strašlivě. Naopak ty zavedené, známé značky dopadaly dobře. Cena za ně je ale velká, testem prošly vozíky, kdy pořizovací cena začíná na 25 tisících korunách,“ říká redaktor časopisu dTest Michal Mikoláš.

Některé vozíky jsou rizikové

V e-shopech se objevil vozík méně známé značky Froggy BTC 07 a jednoznačně byl nejlevnější. Tento vozík propadl v testu naprosto ve všem. Velkým problémem byly špatně provedené bezpečnostní pásy. V rámci testů se zkoušelo brzdit jak v malé, tak ve velké rychlosti. A i při poměrně nízké rychlosti se pásy utrhly. „To znamená, že dítě by bylo naprosto nechráněno a mohlo by se zranit,“ varuje redaktor časopisu dTest. Tyto vozíky už by neměly být na trhu. Pozor ale, pokud je máte doma nebo při nákupu z druhé ruky.

Na co se testování zaměřilo?

Vozíky se testovaly po stránkách jízdních vlastností a obsluhy, tedy zda není problém vozík postavit či připojit za kolo. Zkoumalo se také pohodlí dítěte ve vozíku. Dále prošly kontrolou potahy ve vozíku, jestli neobsahují nežádoucí látky. A hlavně se testovala bezpečnost vozíků a jejich odolnost.

„Dítě by mělo být ve vozíku hlavně chráněno, je usazeno v ochranném rámu a neměly by vadit přejezdy přes nerovnosti. Nebo kdybyste spadli, tak aby dítě zůstalo v bezpečí vozíku,“ vysvětluje Michal Mikoláš.

Další zajímavosti o testování cyklovozíků se dozvíte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Letní ráno, který vysílá Televize Seznam celé prázdniny každý všední den od 8 do 10 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované