Hlavní obsah

Na festivalu Mácháč v Doksech objevila policie drogy u 59 lidí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Návštěvníci festivalu taneční hudby u sebe měli nejčastěji extázi, kokain, LSD a marihuanu. Některým hrozí až dva roky vězení.

Článek

Policisté a celníci při kontrolách na festivalu elektronické taneční hudby Mácháč u Doks na Českolipsku objevili drogy u 59 lidí. Festival skončil dnes ráno, kontroly ale budou podle mluvčí policie Ivany Balákové pokračovat. Mluvčí to dnes uvedla na webu krajské policie.

„Během dnešního dne budeme dbát především na to, aby se po silnicích v regionu nepohybovali řidiči, kteří opouštějí taneční festival pod vlivem drog nebo alkoholu,“ řekla Baláková. Policie proto zesílila dohled nad silničním provozem jak v Doksech, tak na výjezdových komunikacích z města.

Trestní stíhání čeká čtyři lidi

Festival Mácháč se konal od pátečního podvečera na pláži Klůček u Máchova jezera. Opatření policie spojená s tímto festivalem bývají každoročně nejrozsáhlejší z pravidelných kulturních akcí, které se v Libereckém kraji konají. Extázi, pervitin, marihuanu, hašiš, LSD nebo kokain nalezli policisté a celníci u 59 lidí, ve čtyřech případech šlo o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ostatní delikventi byli potrestáni blokovou desetitisícikorunovou pokutou.

„Čtyři lidé se v souvislosti s držením drog nevyhnou trestnímu stíhání,“ uvedla mluvčí. Jedná se o 29letou ženu z Prahy, u které společné hlídky složené z policistů a pracovníků celní správy zajistili kokain a extázi. S ohledem na množství drogy, které u sebe měla, jí nyní hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Dalším třem lidem hrozí přísnější postih. U 19letého mladíka z Teplicka policisté a celníci při kontrole našli 13 tablet extáze, u 37letého muže ze Sokolova čtyři tablety extáze a necelý gram kokainu a u 18leté slečny z Nymburska přes 11 gramů marihuany. „Soud je může poslat do vězení až na dva roky. Trestní stíhání proti všem čtyřem podezřelým zahájíme až poté, co obdržíme výsledky laboratorní expertizy zajištěných drog,“ doplnila Baláková.

Při silničních kontrolách do dnešního rána policisté zastavili tři řidiče pod vlivem drog a šest pod vlivem alkoholu. Jeden z nich nadýchal 1,95 promile alkoholu, nemine ho trestí stíhání. Policie přijala během akce i několik stížností na hluk hudební produkce festivalu.

Reklama

Doporučované